ClubDeal gaat de grens over

Door Ivo van Ham op donderdag 17 maart 2016
Eigenaar, projectmanager

Vorig jaar september is RodaDeal, een versie van ClubDeal, live gegaan. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en heeft ClubDeal ook in België zijn intrede gemaakt, namelijk in de vorm van BVMV deals. Daarnaast zijn we op dit moment ook met andere partijen in gesprek over het uitrollen van deze succesvolle manier van sponsoring!   

BVMV Deals

BVMV is een samenwerking tussen vier Belgische volleybalverenigingen. Omdat het verkrijgen van sponsorgelden voor hen, net als voor vele andere sportverenigingen, steeds lastiger werd, ontstond er behoefte aan een nieuwe vorm van sponsoring; ClubDeal. ClubDeal voorkomt dat ondernemers voornamelijk sponsoren uit goodwill. Het is een vorm van sponsoring waarbij de vereniging de ondernemer echt iets te bieden heeft.
Net zoals de website RodaDeal voor Roda JC is gemaakt, is voor BVMV de website BVMV Deals gemaakt. Op dit platform kunnen ondernemers deals aanbieden. Leden van de vereniging kunnen deze deals kopen waarna er een deel van de omzet naar de vereniging gaat en een deel naar de ondernemer; een nieuwe benadering voor het verkrijgen van sponsorinkomsten. Uiteraard kunnen niet-leden ook deals kopen.

De voordelen van BVMV Deals

ClubDeal is een vorm van sponsoring waarbij iedereen profiteert: de vereniging, de ondernemer en de koper. 

Voordelen voor BVMV:

  • Niet alleen energie steken in het benaderen van sponsoren, maar vooral energie steken in de leden om deals te verkopen.
  • Het binnenhalen van inkomsten wordt vergemakkelijkt, doordat BVMV de ondernemers nu daadwerkelijk iets te bieden heeft.
  • Er worden nieuwe verbindingen gelegd tussen BVMV en het lokale bedrijfsleven.

Voordelen voor de ondernemers:

  • Als ondernemer bepaal je zelf de inhoud van de deal.
  • Het plaatsen van een deal is kosteloos.
  • Ondernemers bereiken de juiste, lokale klanten.  
  • Ondernemers trekken nieuwe klanten aan.
  • Meer fysiek verkeer in de winkel van de ondernemer (na het kopen van een deal kan deze verzilverd worden in de winkel).

Voordelen voor de leden:

  • De leden profiteren van goedkope deals en sponsoren hiermee hun eigen vereniging.

Samenwerking tussen verenigingen

Bij BVMV Deals bestaat de crowd uit de leden van BVMV en daarmee ook hun familie en vrienden. Hoe groter de crowd, hoe interessanter het voor bedrijven wordt om te sponsoren. Om deze reden kan het voor verenigingen interessant zijn om samen te werken. Is er sprake van een nog grotere groep aan verenigingen dan kunnen deze samenwerken door gezamenlijk bedrijven te benaderen voor het plaatsen van deals, waarna bedrijven kunnen aangeven op het platform van welke vereniging(en) zij de deal willen aanbieden. Zo voorkom je dat ondernemers door iedere vereniging apart worden benaderd en vergroot je tegelijkertijd de crowd.

Is ClubDeal (of een variant erop) iets voor jouw vereniging? Of wil je gewoon eens sparren over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op: Richard Heesen - 040 21 80 599.

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!