TrackDuck; de makkelijkste manier om visuele feedback te geven op een website

afbeelding van Lonneke van de Ven
Door Lonneke van de Ven op dinsdag 09 februari 2016
Textual Branding

Het eindstadium van de ontwikkeling van websites staat in het teken van de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten: toch een iets groter lettertype op de homepage, een button met andere tekst, een andere achtergrondkleur. Kortom, allemaal voorbeelden van laatste aanpassingen voordat de website volgens de klant en ons helemaal klaar is om live te gaan. Om zo effectief mogelijk te werk te gaan, is het belangrijk dat dit soort aanpassingen goed worden gecommuniceerd. TrackDuck is hier een geweldige tool voor. Feedback geven is nog nooit zo makkelijk geweest…

Hoe werkt TrackDuck?

Voordat je aan de slag kunt, maak je eerst een map aan voor de betreffende website of project. Vervolgens ga je hier mensen aan toevoegen, bijvoorbeeld de klant, de front-end developer en de projectmanager. Deze mensen kunnen dus feedback geven en de feedback inzien. De feedback geef je vervolgens met behulp van screenshots. Je selecteert het deel waarover je iets wil zeggen, geeft met een comment aan wat er veranderd moet worden en wijst deze taak vervolgens aan iemand toe.

Alle feedback komt in de map van de betreffende website te staan. Erg overzichtelijk, want je kunt zien wie de feedback heeft gegeven, wanneer de feedback is gegeven, wie het gaat aanpassen en ook kun je de feedback ranken op prioriteit. Wanneer je de feedback vervolgens hebt verwerkt, vink je de taak af en komt die in het afgewerkte takenlijstje terecht.

Door op een van de feedback taakjes te klikken, krijg je het screenshot te zien en om welke pagina het gaat. Zo zie je dus in één oogopslag wat er veranderd moet worden en waar.


Voordelen van TrackDuck

  • TrackDuck is niet alleen te gebruiken in de laatste fase van website ontwikkeling, maar al van begin af aan. Een conceptversie kan hier namelijk ook gemakkelijk mee geëvalueerd worden.
  • De tool zorgt ervoor dat e-mails en Excel sheets met te verwerken aanpassingen verleden tijd zijn. In TrackDuck zie je namelijk precies wat er nog moet gebeuren. Daarnaast zien de teamleden direct wanneer er iets is afgevinkt of als het om een of andere reden niet lukt (per taakje kan iedereen comments toevoegen, zodat alle opmerkingen bij het bijhorende taakje worden verzameld).
  • TrackDuck maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze feedback van buitenstaanders te ontvangen nadat de website live is gegaan. Hiervoor hoef je alleen de betreffende optie aan te vinken in het project dashboard. Je websitebezoekers kunnen zo gemakkelijk hun ervaringen delen en daar kun je zelf weer van leren.
  • Het is overzichtelijk en werkt makkelijk én snel. Wat wil je nog meer?

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!