Getting Social ontzorgt met e-Health oplossingen

Door Richard Heesen op woensdag 17 februari 2016
Eigenaar, online strateeg

De zorg draait om mensen. Mensen die elkaar willen helpen; of dat nu fysiek of mentaal is. Door de veranderende wereld is er behoefte aan online technieken die het zorgproces voor zorgverleners én hulpbehoevenden eenvoudiger maken. Hier kan Getting Social je bij helpen; wij denken graag mee over e-Health oplossingen om zo ondersteuning te bieden aan de zorgsector.

Vaak horen we dat verschillende processen in de zorg toe zijn aan optimalisatie. Communicatie tussen artsen en patiënten, maar ook tussen patiënten zelf, het nemen van beslissingen, op de hoogte worden gehouden van vorderingen in behandelprocessen, het zijn allemaal voorbeelden van processen die digitaal efficiënter kunnen verlopen. Door digitale en kortere lijntjes te maken optimaliseert Getting Social bestaande processen en zal de klanttevredenheid en interne efficiëntie toenemen. Dit bevordert de communicatie tussen zorgverleners en hulpbehoevenden. Kortom, Getting Social ontzorgt! Want ook in de zorg bouwen wij online producten die bedrijfsprocessen optimaliseren.

'Samen met jou!'

Een mooi voorbeeld van een digitale ontwikkeling in de zorg is de online applicatie 'Samen met jou!'. Deze applicatie hebben we in samenwerking met Geestelijke Gezondheidsinstelling Vincent van Gogh ontwikkeld en slaat een brug tussen de jongeren uit de instelling en hun begeleider(s). Het doel hiervan is dat jongeren meer inspraak krijgen in hun eigen behandelproces, waardoor de effecten van de behandeling groter worden (gebaseerd op de behandelmethode Samen Beslissen). Doordat de applicatie geschikt is voor mobiele telefoons is de app erg toegankelijk voor de jongeren en kunnen zij deze zonder enige moeite gebruiken. Meer weten? Lees dan de uitgebreide case beschrijving van de applicatie 'Samen met jou!'.

Shared Decision Making voor je eigen organisatie

De applicatie 'Samen met jou!' is in samenwerking met GGZ Vincent van Gogh ontwikkeld en is daarom ook uitermate geschikt voor andere GGZ instellingen. Heb je interesse om gebruik te maken van exact dezelfde applicatie? Neem dan contact met ons op.
Uiteraard is de applicatie ook breder inzetbaar. De basis, die kort samengevat is te omschrijven als een begeleidingstool, kan namelijk ook in andere organisaties een oplossing bieden. Denk aan coachingstrajecten in de zorg, ambulante hulpverlening, maar ook bijvoorbeeld in het onderwijs. De achterliggende gedachte, stappen in een proces inzichtelijk maken en de communicatie tussen een begeleider en iemand die begeleid wordt bevorderen, blijft hetzelfde, maar de exacte invulling van de applicatie verschilt per organisatie. Op deze manier kan de applicatie voor iedere organisatie en doelgroep gebruikt worden. Een mooi voorbeeld hoe offline processen in een online omgeving geoptimaliseerd worden.

Ben jij op zoek naar een online product dat bedrijfsprocessen in de zorg (of in een andere sector) optimaliseert? Of wil je gewoon eens sparren over de mogelijkheden met betrekking tot e-Health oplossingen? Neem dan gerust even contact met mij op: richard@gettingsocial.nl | 040-2180599.

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!