Beter georganiseerde sitestructuur

Ook al heb je een enorme autoriteit opgebouwd voor je website, als de linkjuice verkeerd of helemaal niet wordt verdeeld, zullen de onderliggende pagina’s niet scoren. Dit werkt ook andersom, als je een heldere websitestructuur hebt, kun je zonder een enorm aantal backlinks alsnog scoren in Google.

Linkjuice is de waarde die je pagina meekrijgt doordat een andere relevante website naar jouw pagina linkt. Het kan vergeleken worden met de stroming van water door waterleidingen. Het water wordt aangeleverd vanuit externe waterleidingen en opgeslagen in een reservoir (de homepagina). Je hebt niet alleen externe waterleidingen nodig, maar ook interne waterleidingen. Dit zijn je interne links. Als er geen waterleidingen naar een pagina op je website lopen, zal deze ook geen water ontvangen en dus niet scoren in zoekmachines. Elke pagina heeft minimaal één waterleiding nodig die naar de pagina toeloopt.

Het is niet alleen belangrijk dat elke pagina linkjuice ontvangt van een andere pagina. Het is ook belangrijk dat elke pagina een uitgaande link heeft die naar een andere pagina op de website verwijst. Op deze manier ontstaan er geen doodlopende wegen en gaat er niet onnodig linkjuice verloren.

 

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!