Online tools voor het genereren 
van meer verkopen!

E-commerce
Oplossingen om geld te verdienen

Een website of webshop heeft als doel het stimuleren van kopen en verkopen. E-commerce is een verzamelnaam voor dit soort transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Ook ondersteunende activiteiten kunnen als onderdeel van E-commerce worden gezien; alles met als doel om meer te (ver)kopen. 

ClubDeal

Waarom ClubDeal?

Sponsoren zoeken blijkt vaak lastig te zijn. Bedrijven zijn namelijk steeds minder vaak bereid structureel te sponsoren, omdat het meestal gaat om een vorm van goodwill zonder dat er een verdienste tegenover staat. Toch zijn veel verenigingen voor een groot deel afhankelijk van sponsorinkomsten. Voor bedrijven moet het daarom aantrekkelijker worden om verenigingen te (blijven) sponsoren. ClubDeal biedt hier de perfecte oplossing voor.

Wat is ClubDeal?

ClubDeal is een online platform waarop 24/7 deals kunnen worden gekocht. Deze deals worden aangeboden door lokale ondernemers - van groot tot klein - en kunnen door iedereen met hoge kortingen worden gekocht. De ondernemers worden via ClubDeal in staat gesteld om in plaats van geld een deal te sponsoren. Vervolgens gaat er een percentage van de verkoopprijs als sponsorbedrag naar de betreffende vereniging.

Wat zijn de voordelen?

ClubDeal heeft een aantal concrete voordelen voor de kopers, de ondernemers en de club:

  • Kopers: kopers profiteren van deals tegen een goede prijs en weten dat een gedeelte hiervan naar hun favoriete club gaat.
  • Ondernemers: 
    • ClubDeal maakt sponsoren toegankelijker en aantrekkelijker. Sponsoring is meestal een vorm van goodwill zonder dat er een verdienste tegenover staat. ClubDeal geeft de ondernemer daarentegen iets concreets terug, namelijk de opbrengst van het verkopen van de deal minus het percentage dat hiervan naar de club gaat. Kortom, iets waar de ondernemer daadwerkelijk iets aan heeft.
    • ClubDeal geeft alle ondernemers die willen de mogelijkheid om te sponsoren, omdat ondernemers zelf kunnen beslissen wat voor deal (groot of klein) zij aanbieden en hoe vaak (dagelijks, wekelijks, maandelijks, etc.). Ondernemers worden zo in staat gesteld om substantiële bijdragen te leveren aan de club.
    • ClubDeal zorgt voor meer bekendheid voor de ondernemers, zowel online als fysiek, omdat de deals in de betreffende winkel opgehaald kunnen worden. Dit versterkt de binding tussen de koper en de ondernemer.
  • Club: voor de club is het gemakkelijker om sponsoren binnen te halen, omdat de sponsoren er nu iets concreets voor terugkrijgen.

Kortom, ClubDeal is een vorm van sponsoring waarbij iedereen profiteert en waarbij lokale ondernemers, consumenten en de vereniging meer met elkaar worden verbonden.

Realisatie van het platform

Eén basis platform dat iedere vereniging naar eigen wensen kan vormgeven, dat is het idee. Dit wordt ook wel een multi-user platform genoemd. Wanneer een vereniging voor ClubDeal kiest, zal er een eenmalig instapbedrag moeten worden betaald om het platform werkend te maken. Hieronder vallen de configuratie van het platform, de koppeling met een payment provider en opstap begeleiding. De verenigingen kunnen vervolgens zelf de voorkant naar eigen wens opmaken. Het voordeel van een multi-user platform is dat het voor een aantrekkelijke prijs kan worden gerealiseerd, de basis ligt er immers al. Dit zorgt ervoor dat het platform zichzelf snel terug verdiend. Na deze opstart is de vereniging self-supporting. Dit wil zeggen dat zij zelf deals realiseren binnen het platform en marketingactiviteiten verrichten om deals binnen te halen.

Werkt het ook daadwerkelijk?

ClubDeal is ontstaan uit het succes van RodaDeal, een goed werkend voorbeeld van wat ClubDeal inhoudt. Wij zijn er trots op dat we door dit succes RodaDeal breder mogen inzetten in de vorm van ClubDeal. Dit biedt namelijk ook kansen voor andere verenigingen en clubs.

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!